ПОСЈЕТА ИЗЛОЖБИ СИТНИХ ЖИВОТИЊА

У нашем граду се одржава Друга балканска изложба ситних животиња у организацији Удружења за узгој и заштиту ситних животиња „Голуб“. Ученици од 1. до 5. разреда су данас, са својим учитељима, посјетили поменуту изложбу.

 

ОСВОЈЕНО ДРУГО МЈЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ „МИСЛИ МИНЕ“

Данас је одржано градско такмичење „Мисли мине“ у организацији Црвеног крста Приједор. Ученици наше школе, Драгана Роквић VII-1, Лара Петровић VII-3 и Јован Бановић VII-4, освојили су 2. мјесто. Ученике је спремала наставница Милица Зрнић.

Такмичење је организовано у оквиру програма „Упозорење на опасност од мина и неексплодираних убојних средстава“.

УЧЕНИЦИ ПОСЈЕТИЛИ КУЛТУРНЕ И ВЈЕРСКЕ ОБЈЕКТЕ НАШЕГ ГРАДА

У петак, 15. новембра, ученици петог разреда, са својим учитељицама, су посјетили културне и вјерске објекте у нашем граду, у оквиру наставног плана и програма из предмета познавање друштва.

Ученици су обишли и упознали НБ „Ћирило и Методије“, Музеј Козаре, родну кућу доктора Младена Стојановића, православну цркву Свете Тројице, градску џамију и католичку цркву Светог Јосипа.

РАДИОНИЦА О СИГУРНОСТИ ДЈЕЦЕ У БЛИЗИНИ ПАСА И ДОБРОБИТИ ПАСА

У вишенамјенској сали наше школе, јуче је представница фондације ‘Dogs Trust’ у БиХ одржала радионицу о сигурности дјеце у близини паса и добробити паса. Циљ ове интерактивне радионице је да развије одговоран однос власника према псима и сигурност код приласка псима, те испуњавање њихових потреба. Радионца је реализована за ученике од 2. до 5. разреда.

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ: „ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ“

У склопу пројекта: „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“ јуче је у нашој школи организовано стручно предавање на тему: „Вршњачко насиље“. Предавање за ученике седмих разреда су реализовали представници Центра за социјални рад, Бранка Јандрић Вуковић, социјални радник и Зора Марјановић, психолог.

ДРУЖЕЊЕ СА УРОШЕМ ПЕТРОВИЋЕМ

У организацији ЈУ НБ „Ћирило и Методије“ данас је у нашој школи гостовао Урош Петровић, дјечији писац, аутор 17 књига, које су превођене на неколико европских језика. Дружење је било отворено за све заинтересоване ученике основних и средњих школа.

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „ЗАШТИТА МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА“

У оквиру пројекта „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“, 30. октобра и 5. новембра, реализовано је стручно предавање на тему „Заштита менталног здравља“. Предавање је ученицима осмих разреда одржала Вања Дејановић, психолог у Центру за ментално здравље у Приједору.