ТРУД И РАД НАСТАВНИЦЕ МАРИЋ СВЈЕТЛАНЕ ПРЕПОЗНАТ ОД ПРИЈАТЕЉА ШКОЛЕ

Велики пријатељ наше школе, Трубарац Горан, присуствовао је огледном часу наставнице Марић Свјетлане на тему „Ја волим Русију“. Видно одушевљен одлучио је да поклони златни дукат, јер је препознао труд и рад наставнице заједно са ученицима из географске секције.

Дукат је наставници додијелила директорица школе Горана Босанчић.

ДОДЈЕЛА ПРИЗНАЊА НАСТАВНИЦИМА МЕНТОРИМА

Данас је директорица школе, Горана Босанчић, у оквиру сједнице Наставничког вијећа додијелила признања наставницима-менторима за освојена прва мјеста на школским такмичењима из:

  • физике – Дујмић Бранку и Кевић Срђану,
  • математике – Шабић Драгани, Љубојевић Јелени и Бојанић Сандри,
  • информатике – Грбић Лидији,
  • историје – Павић Весни.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НАШЕ ШКОЛЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ПРИЈЕДОРСКА ЗИМА“

Синоћ, 28. децембра, присуствовали смо трећој вечери представљања приједорских основних школа на манифестацији „Приједорска зима“.

Ученици и наставници Основне школе „Петар Кочић“ су на Малом градском тргу кроз музику, плес, игру и лијепе новогодишње поруке забављали Приједорчане који су дошли да их подрже.

Програм под називом „Новогодишњи час“ су припремали ученици са учитељицама: Лукић Јеленом, Лакић Биљаном, Вујичић Славицом, Бањац Дијаном и Драгоњић Татјаном. Програм су водили Балабан Катарина и Крнета Алекса.

Координатор активности је учитељица Зекановић Весна.

Након културно-забавног програма услиједило је читање десет најљепших писама упућених Дједу Мразу. Избор писама је направила професорица српског језика Марјановић Наташа. Ученици који су читали писма су добили новогодишње пакетиће.

Цијели програм се дешавао под будним оком Дједа Мраза и Баке Мразице који су фантастично анимирали дјецу и публику, и допринијели угодном и веселом расположењу и да ово представљање школе буде још успјешније.

Манифестација „Приједорска зима“ је организована у нашем граду по први пут и под покровитељством је Града Приједора и Туристичке организације Приједор.

ПАКЕТИЋИ ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ ПОДРУЧНОГ ОДЈЕЉЕЊА У ГОРЊЕМ ЈЕЛОВЦУ

Из године у годину, ученици Основне школе „Петар Кочић“ Приједор из Горњег Јеловца се обрадују новогодишњим пакетићима, које им припреме добри људи који не заборављају свој завичај и своју прву школу.

Овим путем се у име ученика, њихових родитеља и у своје лично име, захваљујем породицама Бојанић и Чича.

Учитељ, Драженко Зурња.

ИСТОРИЈСКО-ГЕОГРАФСКИ ЧАС И КВИЗ „ЈА ВОЛИМ РУСИЈУ“

Данас је у вишенамјенској сали наше школе одржан историјско-географски час и квиз „Ја волим Русију“ о традиционалном српско-руском пријатељству, поводом Дана Републике Српске. Огледни час на републичком нивоу је припремила наставница Марић Свјетлана са члановима географске секције, а подршку су им пружили и други ученици наше школе и хор са наставницима Јовичин Драженком и Антић Карлом.

Ученици су присутне упознали са географским карактеристикама Русије, као и са обичајима и културом руског народа. Представили су традиционалну руску ношњу, пјевали руске пјесме, заплесали руске игре и припремили руска јела.

Ученици су затим учествовали у квизу и показали своје знање о земљи Русији.

 

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА ДЈЕЦУ РАДНИКА НАШЕ ШКОЛЕ

Јуче су у вишенамјенској сали наше школе додијељени новогодишњи пакетићи за дјецу радника школе. Пакетиће је подијелио Деда Мраз, а ученици првог, другог и трећег разреда су спремили и пригодан новогодишњи програм.