ПРВО И ТРЕЋЕ МЈЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ

На Општинском такмичењу из Православне вјеронауке за шести разред које је данас одржано у Основној школи „Јован Цвијић“ у Брезичанима, прво мјесто освојила је Тара Црнчевић, а  треће мјесто освојила је Милица Књегињић, ученице VI-3 одјељења наше школе.
Ученица Тара Црнчевић је остварила пласман на виши, епархијски ранг такмичења.
Ученице је за такмичење припремао вјероучитељ Владислав Вучановић.

 

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „ОТПАД И РЕЦИКЛАЖА“

Агенција локалне демократије Приједор и општина Тренто из Италије донирале су нашој школи канте и контејнер за одлагање ПET амбалаже, ради даљег рециклирања.

Тим поводом су данас наставнице актива биологије и хемије, Котур Милана, Зрнић Милица и Пјевач Весна, за ученике од шестог до деветог разреда одржале предавање на тему „Отпад и рециклажа“. Циљ предавања је едукација ученика о сакупљању и одвајању отпада који се може рециклирати, као и подизање свијести о значају рециклаже.

ДРУГО МЈЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На општинском такмичењу из математике које је одржано јуче у Основној школи „Бранко Ћопић“ Приједор, наша ученица Грбић Милица VIII-1 освојила је друго мјесто.

Ученицу је за такмичење припремала наставница Бојанић Сандра.

 

ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Данас је у нашој школи организована приредба под називом „Жива ријеч језика српског“ поводом Међународног дана матерњег језика. Ученици су кроз пјесме, језичке игре и рецитације подсјетили на значај и богатство српског језика, те на тај начин дали свој допринос његовом очувању и његовању.

Програм су припремили ученици предметне наставе са наставницима српског језика, ученици разредне наставе са својим учитељицама као и хор са наставницима музичке културе.

 

 

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БЕЗБЈЕДНОСТИ ДЈЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

Поводом Међународног дана безбједности дјеце на Интернету, чланови Савјета ученика Рајилић Анђела, Бановић Милан, Станојевић Ана и Станковић Соња, одржали су данас информативну презентацију ученицима шестих и седмих разреда.

Презентација је реализована уз помоћ наставника ментора, Котур Милане и Пјевач Весне.