МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПОКРЕНУЛО НОВИ ПОРТАЛ И ФЕЈСБУК ПРОФИЛ „НОВА ШКОЛА ЗА НОВО ДОБА“

Министарство просвјете и културе Републике Српске покренуло је нови портал и фејсбук профил „Нова школа за ново доба“, у циљу приближавања реформских процеса и активности свим ученицима, наставницима и родитељима на:

http://novaskolazanovodoba.com/      и     https://www.facebook.com/novaskolazanovodobars .

У оквиру портала осмишљена је рубрика „(Пред)школска постигнућа“ која је намијењена за представљање предшколских установа, школа и школских постигнућа (нове предшколске установе и школске зграде), саниране учионице, занимљиве радионице, иновације у настави, нови кабинети практичне наставе, ученичка постигнућа забиљежена на практичној настави, успјеси ученика и наставника на различитим такмичењима, резултати рада школских секција итд.

Министарство апелује да узмемо сви активну улогу у креирању ове рубрике, те да информације о значајним постигнућима у школи шаљемо на мејл : info@novaskolazanovodoba.com  .

НАГРАДЕ НА 22. МЕЂУНАРОДНОЈ ИЗЛОЖБИ „ИНОСТ МЛАДИХ 2020“

На 22. Међународној изложби „Иност младих 2020“, постигнути су сљедећи резултати:

Награду за најбољи ученички рад, на тему: „Грађевинске машине за подизање терета“, освојила је Ања Коврлија, ученица 7-6 одјељења. Наставник ментор је Анела Требовац.

Златну плакету освојила је Лара Петровић, ученица 8-3 одјељења. Наставник ментор је Драшко Грбић.

Награду за најбољег наставника – ментора освојила је Анела Требовац.

ПРЕДСЈЕДНИЦА ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ ПОСЈЕТИЛА НАШУ ШКОЛУ

У сриједу, 11. новембра 2020. године, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, посјетила је нашу школу. Упознала се са радовима који се одвијају везано за изградњу спортских терена у школском дворишту и изразила задовољство што је толики простор сада максимално искоришћен на прави начин. Такође, предсједница је поздравила идеју и реализацију реконструисања вишенамјенске сале, која ће се убудуће, када то буде могуће, користити у сврхе представљања свега што ученици раде и постижу кроз ваннаставне активности.

Сви радови су извођени уз помоћ добијених средстава од Републике Србије у склопу сарадње и паралелних веза између Републике Српске и Републике Србије.

НАСТАВА СЕ ОБУСТАВЉА У ПЕРИОДУ ОД 16. ДО 20. НОВЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

Васпитно-образовни процес се обуставља у основним школама од 16. до 20. новембра 2020. године, усљед потребе дезинфекције просторија због организовања локалних избора 2020. године и коришћења школских просторија за бирачка мјеста.

У поменутом периоду, ораганизоваће се настава на даљину, коришћењем средстава електронске комуникације и путем јавног РТРС сервиса ученици ће моћи да прате снимљене часове.