ХУМАНТИРНЕ АКЦИЈЕ САВЈЕТА УЧЕНИКА

Представници Савјета ученика са наставницама координаторима Лукић Јеленом, Миланом Котур Симић и Весном Пјевач су организовали хуманитарну акцију за дјецу са Косова и Метохије гдје су прикупљени играчаке и слаткиши. Акцију је у основним школама покренула организација Срби за Србе.

Такође, од дијела скупљених слаткиша, чланови Савјета ученика су припремили 33 пакетића за ученике наше школе из социјално угрожених породица.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ВЕЗАНО ЗА ПОДЈЕЛУ ЂАЧКИХ КЊИЖИЦА

Одлуком Министарства просвјете и културе Републике Српске, због новонастале ситуације, са данашњим даном, 29. децембром 2020. године, завршава прво полугодиште школске 2020/2021. године. С тим у вези, подјела ђачких књижица за сва одјељења одгађа се за почетак другог полугодишта.

Управа школе и ваши учитељи и наставници желе вам срећне предстојеће празнике!

 

СРЕБРНИ ЗНАК ЦРВЕНОГ КРСТА ДОДИЈЕЉЕН НАШОЈ ШКОЛИ

Јуче, 18. децембра 2020. године, у просторијама СКУД „Др Младен Стојановић“ скупштина Црвеног крста додијелила је „СРЕБРНИ ЗНАК ЦРВЕНОГ КРСТА“ нашој школи за развој, унапређење организације Црвеног крста, омасовљавање чланства и укључивање у остваривању програмских задатака, подизање и јачање угледа и афирмацију Црвеног крста Републике Српске.

Ученици наше школе редовно учествују у хуманитарним акцијама и остварују запажене резултате на такмичењима из пружања прве помоћи, Пази мине и познавања покрета Црвеног крста.

Чланови секције Прве помоћи са наставницама координаторима су се три пута пласирали на државно такмичење, а 2019. године су освојили запажено 2. мјесто.

Све то за посљедицу има да значајан број ученика наше школе своје даље образовање наставља у Медицинској школи, гдје се такође одлучују за учлањивање и волонтирање у секцијама Прве помоћи и Црвеног крста.