ОБИЉЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Јуче смо у нашој школи, упркос ванредним околностима, свечаним чином освећења славског колача и жита, у присуству директорице школе, наставника, учитеља и других запослених радника у првој смјени, прославили школску славу.
Присутнима су се обратили свештеник Вучановић Владислав и директорица Босанчић Горана, нагласивши да су учитељи и наставници и у новим и специфичним условима дали све од себе да ученицима пренесу знање и превазиђу новонасталу ситуацију.
Потом су сви запослени били послужени освећеним колачем и житом, након чега је настављена редовна настава по распореду часова.
Све четири смјене су започеле интонирањем Химне Светом Сави и први час је посвећен одавању почасти нашем великом свецу и просвјетитељу.

ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТОГ САВЕ

Градоначелник Павловић Далибор је јуче приредио пријем за просвјетне раднике  и упутио честитке поводом школске славе Светог Саве. Ове године је одлучено да Светосавске повеље буду уручене свим основним и средњим школама, Центру „Сунце“ и Дјечијем вртићу „Радост“ , јер је рад ових установа успјешно реализован упркос свим изазовима и специфичним условима уз поштовање препоручених епидемиолишких мјера.

УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ И КЊИГЕ „ХУМАНО СРЦЕ СРПСКЕ“

Јуче је у нашој школи боравио Арлов Милорад, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији. Он је градоначелнику Павловић Далибору и директорима седам основних и средњих школа уручио захвалнице и књиге „Хумано срце Српске“ за учешће у хуманитарној акцији од октобра до децембра 2020. године за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици. Захвалнице су уручене Средњошколском центру, Центру „Сунце“, ОШ „Вук Стефановић Караџић“ из Омарске, ОШ „Десанка Максимовић“, ОШ „Доситеј Обрадовић“, ОШ „Вук Стефановић Караџић“ из Новог Града и нашој школи.

Он је подсјетио да Одбор са градом Приједором сарађује дуже од шест година, те да су многе школе били домаћини дјеци и просвјетним радницима са Космета. Наша школа је 2016. године била домаћин групи од 50 ученика, 7 дана, што је био велики доживљај и за запослене, и за ђаке и родитеље који су били домаћини.

НАСТАВНИЦА МАРИЋ СВЈЕТЛАНА ДОБИТНИЦА СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Светосавска награда се додјељује за седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе и девет професора средњих школа у Републици Српској, за постигнуте изузетне резултате и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у школској 2019/2020. години.

У избору од 40 награђених васпитача, наставника и професора нашла се и наша наставница географије и историје, Марић Свјетлана, за остварене резлутате у области образовања и васпитања ученика и дјеце у школској 2019/2020. години. Наставница Марић Свјетлана је у прошлој школској години реализовала запажен огледни час, тј. историјско-географски час и квиз „Ја волим Русију“ са члановима географске секције. На такмичењу везаном за националне мањине у Босни и Херцеговини, са ученицима је знањем и визуелним представљањем дочарала руску националну мањину. Часови су редовно испуњени занимљивим презентацијама и квизовима, а ученици се радо учлањују у географску секцију и учествују у свим активностима. Наставница Свјетлана Марић је такође била члан стручног тима за реформу основног васпитања и образовања и средњег васпитања и образовања за наставни предмет географија и за израду Приручника за националну групу предмета, у оквиру сарадње између Републике Српске и Србије.

Награда ће бити додијељена у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, те ће свечана манифестација бити организована путем телевизијског преноса на програму РТРС-а, 28. јануара.

Искрене честитке од свих нас!

НАГРАДЕ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ ЧАСОПИСА „СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ“

На ликовном конкурсу МОЈА ОТАЏБИНА СРБИЈА, у организацији часописа „СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ“, награђени су сљедећи ученици:

2. мјесто- Tеодора Кесић, IX3
3.мјесто – Нађа Црнчевић, V1

a похваљени радови: Срђана Мудринића IX3 и Таре Црнчевић VII3 .

Свим нашим ученицима и наставницима честитамо од срца!