НАСТАВНИЦА МАРИЋ СВЈЕТЛАНА ДОБИТНИЦА СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Светосавска награда се додјељује за седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе и девет професора средњих школа у Републици Српској, за постигнуте изузетне резултате и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској у школској 2019/2020. години.

У избору од 40 награђених васпитача, наставника и професора нашла се и наша наставница географије и историје, Марић Свјетлана, за остварене резлутате у области образовања и васпитања ученика и дјеце у школској 2019/2020. години. Наставница Марић Свјетлана је у прошлој школској години реализовала запажен огледни час, тј. историјско-географски час и квиз „Ја волим Русију“ са члановима географске секције. На такмичењу везаном за националне мањине у Босни и Херцеговини, са ученицима је знањем и визуелним представљањем дочарала руску националну мањину. Часови су редовно испуњени занимљивим презентацијама и квизовима, а ученици се радо учлањују у географску секцију и учествују у свим активностима. Наставница Свјетлана Марић је такође била члан стручног тима за реформу основног васпитања и образовања и средњег васпитања и образовања за наставни предмет географија и за израду Приручника за националну групу предмета, у оквиру сарадње између Републике Српске и Србије.

Награда ће бити додијељена у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, те ће свечана манифестација бити организована путем телевизијског преноса на програму РТРС-а, 28. јануара.

Искрене честитке од свих нас!