СВЈЕТЛАНА МАРИЋ, КАО ЈЕДАН ОД АУТОРА, ПРИСУСТВОВАЛА ПРОМОЦИЈИ ПРИРУЧНИКА „ОЧУВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА И ВРИЈЕДНОСТИ У КОНТЕКСТУ ОСНОВНОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА“

У сриједу, 15.септембра 2021. године на Академији наука и умјетности Републике Српске у Бањој Луци, а поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе била је промоција Приручника „Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања“. На овој промоцији, испред Стручног тима за географију, који је радио на овом Приручнику, обратила се наша наставница географије, Свјетлана Марић, која је један од аутора Приручника. Она је овом приликом истакла да јој је част и понос што је радила на изради овог Приручника, који има за циљ да наставници из Србије и Српске заједно са својим ученицима, а у оквиру наставних предмета од националног значаја (српског језика, историје, географије, познавања друштва, музичке и ликовне културе) раде на очувању националног идентитета и његовању традиционалних, културних и историјских вриједности, али истовремено и на развијању свијести о равноправности, толеранцији и поштовању различитости, тј. развијању интеркултурализма. Своје обраћење наставница Свјетлана Марић је завршила цитирајући почасног грађанина града Приједора, Младена Стојановића, синовца легендарног доктора Младена Стојановића, чије име носи, који је рекао „не постоје изгубљене домовине, него залутали и изгубљени људи. Коријене никада не можемо заборавити… Ко зна ко је и одакле долази, зна и куда иде“.
На овом Приручнику из наше школе, уз наставницу Свјетлану Марић, радила је и учитељица Весна Зекановић, члан Стручног тима за разредну наставу.