ОБИЉЕЖЕН ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

У понедјељак, 21. фебруара, у нашој школи је обиљежен Дан матерњег језика. Ученици наше школе су кроз игроказе, рецитације, народне мудрости и пјесмом указали на важност његовања матерњег језика.

Ученике су припремали наставници актива српског језика заједно са наставницима разредне наставе.

ЕДУКАЦИЈА ИЗ ПРВЕ ПОМОЋИ

У четвртак, 17. фебруара, цертификовани активисти Црвеног крста Приједор су одржали едукацију за дјецу и наставнике наше школе. Основни циљ едукације је привући пажњу најмлађих чланова наше популације и указати на важност познавања правилног пружања прве помоћи лицима којима је помоћ у том тренутку потребна. То је један хуман чин који покреће људе у изградњи боље и сигурније заједнице.

ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОГ РАТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

У уторак, 15. фебруара, ученици наше школе под менторством наставнице Марић Свјетлане су одржали тематски час поводом обиљежавања Дана бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске. Поред историјско-географског садржаја програм је обогаћен и пригодним музичким композицијама у извођењу хора под вођством наставнице Јовичин Драженке.

Путоказ за осмишљавање овог часа је био и приручник „Очување националног идентитета“ за основно васпитање и образовање, чији су аутори, између осталих, и наставници наше школе.

 

ПРЕДАВАЊЕ ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БЕЗБЈЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

У петак, 11. фебруара, припадници Полицијске управе Приједор су за ученике деветих разреда одржали предавање на тему бројних ризика и опасности које вребају на Интернету и друштвеним мрежама, и тиме се придружили обиљежавању Међународног дана безбједног Интернета.

Ученицима су скренули пажњу како да се заштите и како да сигурно комуницирају путем друштвених мрежа, као и да Интернет претраживање треба да им послужи у корисне сврхе.