ДРУГО МЈЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

У суботу, 28. маја 2022. године, на Палама је одржано републичко такмичење екипа Црвеног крста из пружања Прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења.

Екипа наше школе освојила је 2. мјесто у категорији подмладак Црвеног крста – Прва помоћ, и тиме себи обезбиједила учешће на државном такмичењу.

Екипу наше школе чине:

Симић Теа 9-5 (капитен), Агбаба Ана 9-1, Рељић Срђан 9-3, Бебен Дуња 9-5, Кнежевић Марија 8-6, Гаврановић Ана 8-6;

Шминкер: Пуача Андреа 9-5.

Ученике је за такмичење припремала Пјевач Весна, професор биологије.

РЕАЛИЗОВАНА МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА ЗА УЧЕНИКЕ ДЕВЕТИХ РАЗРЕДА

Од 23. до 26. маја, ученици деветих разреда са својим одјељенским старјешинама Шабић Драганом, Вуковић Надом, Лукић Леном, Требовац Анелом, Штиковац Дијаном и Батоз Жељком у пратњи, су боравили на матурској екскурзији.

По предвиђеном програму обишли су Сарајево (Врело Босне), те се смјестили на Јахорини. Затим су посјетили Мостар, као и мјесташце Житомислићи и Пребиловце, те се даље упутили према Требињу, гдје су одсјели до повратка кући. Посјетили су најзначајније дијелове и споменике у Требињу, а у повратку су обишли и Вишеград, Андрићград и Тјентиште.

Ученици су се вратили са екскурзије препуни утисака и успомена за цијели живот!

ОДРЖАН ЧАС ЗАБАВНЕ МАТЕМАТИКЕ

Данас, 26. маја, ученици седмог и осмог разреда, чланови додатне наставе из математке, су са наставницом Бојанић Сандром, реализовали „Час забавне математике“. Координатори овог часа су: Пухалић Сара 7-3, Чичић Мила 7-3, Дражић Даријан 7-3, Грубан Теодора 7-3, Ступар Марко 7-3, Јокић Ивана 7-4, Лукић Исидора 7-4, Пачариз Соња 7-4, Гајић Милана 7-4, Кричка Нина 7-4, Кричка Вања 7-4, Стојаковић Немања 7-4, Кнегињић Милица 8-3, Малић Лана 8-3, Милановић Андрија 8-3 и Бурсаћ Марко 8-3.

Координатори су на овом часу угостили ученике шестог и седмог разреда, те им математику представили кроз друштвене игре са разломцима, популарну игру „Не љути се, човјече“ зачињену математиком, кроз трикове, магичне карте, игре асоцијације, и танграм.

Идеја је била да се ученици забаве, такмиче једни против других, а све то кроз математичке задатке и проблеме, и тиме увиде да математика може бити и врло занимљива.

 

УЧЕНИЦИ ОСМОГ РАЗРЕДА У ПОСЈЕТИ ВОДОВОДУ ПОВОДОМ ДАНА ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Данас, 26. маја, ученици 8-3, 8-4 и 8-6 одјељења са Качавенда Сањом, педагогом и Бојанић Сандром, наставницом математике, организовано су посјетили Водовод а.д. поводом Дана отворених врата.

Ученици су имали прилику да се упознају са дјелатношћу Водовода, начином захватања и дистрибуције воде, управљањем системом водоснабдијевања, анализом воде, опремом за откривање кварова, и другим областима рада.

Ученици ће имати прилику да на часовима одјељенске заједнице погледају и четири кратка филма на тему заштите вода.

ПРВО МЈЕСТО НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

Данас, 21. маја 2022. године, у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Приједору одржано је регионално такмичење екипа Црвеног крста из пружања Прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења.

Екипа наше школе освојила је 1. мјесто у категорији подмладак Црвеног крста – Прва помоћ, и тиме себи обезбиједила учешће на републичком такмичењу. За најбољег шминкера проглашена је Пуача Андреа 9-5.

Екипу наше школе чине:

Симић Теа 9-5 (капитен), Агбаба Ана 9-1, Рељић Срђан 9-3, Бебен Дуња 9-5, Кнежевић Марија 8-6, Гаврановић Ана 8-6;

Маркирант: Јелић Дајана 9-4;

Шминкер: Пуача Андреа 9-5.

Ученике је за такмичење припремала Пјевач Весна, професор биологије.

 

МАТУРАНТИ – ГЕНЕРАЦИЈА 2021/2022.

ОБИЉЕЖЕН ДАН ШКОЛСКИХ ПОСТИГНУЋА ПОД СЛОГАНОМ „НА СТАЗАМА УСПЈЕХА“

Данас, 20. маја, ученици наше школе са својим учитељима и наставницима су приредбом обиљежили Дан школских постигнућа, под слоганом „На стазама успјеха“.

Осталим другарима из школе су се представили кроз драмску и ритмичку секцију, хор, фолклор, рецитације. Програм су уљепшали и звуци изворне пјесме. Ученици и наставници су имали прилике чути који су то ученици постигли изврсне резултате на такмичењима у овој школској години.

Координатор приредбе је Брдар Дијана, професор српског језика и књижевности, техничка подршка је Батоз Жељко, учитељ, а сарадници су били остали задужени наставници.