ПОСЈЕТА СПОМЕН ОБИЉЕЖЈУ ЛОГОРА „ЦИГЛАНА“

24. априла 2023. године, ученици осмог и деветог разреда наше школе који похађају часове додатне наставе из историје, у присуству својих наставница, посјетили су спомен обиљежје логора „Циглана“ и прислужили свијеће.

ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ЈАСЕНОВАЧКОГ ЛОГОРА

23. априла 2023. године, око 110 ученика осмог и деветог разреда у пратњи директорице и одјељенских старјешина кренуло је на комеморацију поводом Дана сјећања на жртве јасеновачког логора у Спомен-подручују Доња Градина. Због велике гужве нису били у могућности да присуствују и били су присиљени да се врате. У повратку за Приједор, посјетили су спомен храм Светих апостола Петра и Павла у Великом Паланчишту.

ПРВО МЈЕСТО НА ГРАДСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Дана 22. априла 2023. године у просторијама Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Приједор одржано је градско такмичење екипа Црвеног Крста у пружању Прве помоћи и реалистичког приказа стања, повреда и обољења.

Екипа наше школе освојила је прво мјесто и обезбједила себи пласман на регионалном такмичењу. Екипу чине: Кнежевић Марија 9-6 (капитен), Јокић Ивана 8-4, Кнежевић Сергеј 8-1, Богдановић Ружица 7-5, Цвијић Ивана 7-4, Гаврановић Ана 9-6, Вучановић Ана 7-4, Тимарац Милана 7-4 и Радаковић Оља 7-4. Тимарац Милана је проглашена за најбољег маркиранта на такмичењу. Ученике је за такмичење припремала Пјевач Весна, наставница биологије.

Честитамо!

ОСТВАРЕНИ ЗАПАЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ „ИНОСТ МЛАДИХ 2023“

Од 19. до 21. априла 2023. године у Дому омладине у Бањалуци успјешно је реализована 25. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва „ИНОСТ МЛАДИХ 2023“ у организацији Савеза иноватора Републике Српске и Удружења иноватора града Бања Лука.

За најбољу основну школу у области „Аутоматика“ изабрана је наша школа.

Признање за најбоље менторе додијељено је Требовац Анели, наставници техничког образовања и Јовић Црнчевић Маји, наставници ликовне културе.

Ученици наше школе постигли су сљедеће резултате:

  • ДИПЛОМУ СА ЗЛАТНОМ ПЛАКЕТОМ освојили су:

– Булић Нађа, Тркуља Теодора и Толимир Софија за рад „Лего мост“. Ученице је припремала наставница Требовац Анела;

-Грбић Емилија и Мијатовић Димитрије за рад „Информатика за основну школу“. Ученике је припремао наставник Грбић Бојан.

  • ДИПЛОМУ СА СРЕБРНОМ ПЛАКЕТОМ освојили су:

-Црнчевић Тара за рад „Српски средњовијековни орнамент“. Ученицу је припремала наставница Јовић Црнчевић Маја;

-Жабић Хелена, Булић Нађа и Толимир Софија за рад „Саобраћај М“. Ученице је припремала наставница Требовац Анела.

-Врховац Виктор, Голубовић Бојан и Станковић Божидар за рад „Српски великани“. Ученике је припремала наставница Марић Свјетлана.

-Кешин Катарина, Драгојевић Јован и Милановић Андрија за кратки филм „Заштита личних података на интернету“, у сарадњи са Ћургуз Наташом и Дражић Ђорђем. Ученике је припремала наставница Бојанић Сандра.