ОДРЖАНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ИЗ ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

24. маја 2023. године у дворишту наше школе одржана је показна вјежба из пружања Прве помоћи. Екипа наше школе демонстрирала је један полигон уз реалистички приказ стања и повреда. Ученици су својим вршњацима показали знање, вјештине и умјеће у санирању повреда и указали на основне циљеве пружања Прве помоћи. Координатор активности је Пјевач Весна, наставница биологије.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ОРУЖЈЕ НЕ ШТИТИ, ОРУЖЈЕ УБИЈА“ КОЈЕМ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РС И ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ РС

23. маја 2023. године у нашој школи одржано је предавање за ученике у оквиру кампање „Оружје не штити, оружје убија“ којем су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске, Каран Синиша и директор полиције Републике Српске, Кострешевић Синиша. У оквиру предавања појашњено је да опасност постоји од легалног и од нелегалног оружја, те да носиоци легалног оружја морају стриктно водити рачуна о законским прописима о држању истог као и да се посебно води рачуна да дјеца не могу да дођу у додир са оружјем.

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА 9. РАЗРЕДА ОД 17. ДО 21. МАЈА 2023. ГОДИНЕ

Ученици 9. разреда са својим одјељенским старјешинама, вођом пута, водичем и медицинском пратњом су од 17. до 21. маја 2023. године у оквиру матурске екскурзије посјетили Храм Светог Саве, Калемегдан, Нови Сад, Сремске Карловце, Суботицу, Палићко језеро, Манастир Хопово, Етно село „Станишић“. Екскурзија је протекла у најбољем реду, добром расположењу и вјерујемо да су ученици понијели најљешпше успомене са овог путовања.

ГЕНЕРАЦИЈА МАТУРАНАТА 2022/2023.

ДРУГО МЈЕСТО НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ЕКИПА ЦРВЕНОГ КРСТА У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

13. маја 2023. године у Костајници је одржано регионално такмичење екипа Црвеног Крста у пружању прве помоћи и реалистичног приказа стања, повреда и обољења. Екипа наше школе освојила је друго мјесто. Екипу чине: Кнежевић Марија 9-6 (капитен), Јокић Ивана 8-4, Кнежевић Сергеј 8-1, Богдановић Ружица 7-5, Цвијић Ивана 7-4, Гаврановић Ана 9-6, Вучановић Ана 7-4, Тимарац Милана 7-4, Радаковић Оља 7-4.

Ученица Тимарац Милана проглашена је за најбољег маркиранта на такмичењу.

Ученике је за такмичење припремала Пјевач Весна, наставница биологије.

Честитамо!

ОСВОЈЕНО ПРВО МЈЕСТО НА 62. МЕЂУНАРОДНИМ УЛИЧНИМ ТРКАМА „ПРИЈЕДОР 2023“

Ученици наше школе су у укупном пласману основних школа на 62. међународним уличним тркама  „Приједор 2023“ освојили прво мјесто. Ученике су припремали њихови учитељи и наставници физичког и здравственог васпитања.

Честитамо!