ОДРЖАНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ИЗ ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

24. маја 2023. године у дворишту наше школе одржана је показна вјежба из пружања Прве помоћи. Екипа наше школе демонстрирала је један полигон уз реалистички приказ стања и повреда. Ученици су својим вршњацима показали знање, вјештине и умјеће у санирању повреда и указали на основне циљеве пружања Прве помоћи. Координатор активности је Пјевач Весна, наставница биологије.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ОРУЖЈЕ НЕ ШТИТИ, ОРУЖЈЕ УБИЈА“ КОЈЕМ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РС И ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ РС

23. маја 2023. године у нашој школи одржано је предавање за ученике у оквиру кампање „Оружје не штити, оружје убија“ којем су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске, Каран Синиша и директор полиције Републике Српске, Кострешевић Синиша. У оквиру предавања појашњено је да опасност постоји од легалног и од нелегалног оружја, те да носиоци легалног оружја морају стриктно водити рачуна о законским прописима о држању истог као и да се посебно води рачуна да дјеца не могу да дођу у додир са оружјем.

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА 9. РАЗРЕДА ОД 17. ДО 21. МАЈА 2023. ГОДИНЕ

Ученици 9. разреда са својим одјељенским старјешинама, вођом пута, водичем и медицинском пратњом су од 17. до 21. маја 2023. године у оквиру матурске екскурзије посјетили Храм Светог Саве, Калемегдан, Нови Сад, Сремске Карловце, Суботицу, Палићко језеро, Манастир Хопово, Етно село „Станишић“. Екскурзија је протекла у најбољем реду, добром расположењу и вјерујемо да су ученици понијели најљешпше успомене са овог путовања.