ПРИРЕДБА ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У понедјељак, 10. јуна 2024. године ученици III-4 одјељења са својом учитељицом Биљаном Лакић одржали су приредбу поводом завршетка школске године.

ИЗЛЕТ УЧЕНИКА ТРЕЋИХ И ЧЕТВРТИХ РАЗРЕДА

6. јун – МРАКОВИЦА

„ЗАЈЕДНО ОКО СВИЈЕТА – МОЋ ГЕОГРАФИЈЕ“

У уторак, 4. јуна 2024. године на Природно – математичком факултету Универзитета у Бањој Луци, ученици наше школе презентовали су свој Програм „Заједно око свијета – Моћ географије“ у оквиру Пројекта Наум „Подршка Тимовима за подршку надареним и талентованим ученицима за рад са талентованом и даровитом дјецом у школама Републике Српске“.

У оквиру презентације и предавања ученици су говорили о значају географије у обликовању свјетске геополитике; како географија држава утиче на њихову снагу и слабости, те одлуке које доносе њихови лидери и како се геополитика великих сила одражава на наш геопростор и судбину српског народа. Сарадници на овом Пројекту су нам били проф. др Мира Мандић са ПМФ-а и Срђан Радановић, студент Факултета Политичких наука у Бањој Луци.

Ученици укључени у Пројекат Наум су: Лука Билбија, 5. разред, Михајло Јанковић, 7-2, Милан Лукић, Павле Пејић, Виктор Врховац, Божидар Станковић, Никола Требовац, Срђан Грбић, 9-2, Марко Ступар, 9-3 и Немања Стојаковић, 9-4.

Наставник ментор Свјетлана Марић.

ИЗЛЕТ УЧЕНИКА ОСМИХ РАЗРЕДА

5. јун – Спомен подручје „Доња Градина“ и Манастир Моштаница

ШКОЛСКА САОБРАЋАЈНА ПАТРОЛА НАШЕ ШКОЛЕ

Ауто – мото друштво „Приједор“ и Полицијска управа Приједор, организовали су у уторак 4.6.2024. године теоријско и практично полагање испита ђака за чланове Школске саобраћајне патроле наше школе.

Дјеца су под надзором професора разредне наставе, Драженка Зурње, вођом саобраћајне секције, учила током школске године саобраћајне прописе. Чланови школске саобраћајне патроле постали су: Миа Новаковић, Миа Црнчевић, Корина Турудија и Марко Бороја.

Школска патрола врши регулисање саобраћаја у близини школе, тако што се брине о организованом и што безбједнијем преласку школске дјеце преко коловоза. Школске патроле могу и у другим приликама, као што су: излет, екскурзије и организоване посјете институцијама пружати помоћ школској дјеци с циљем што безбједнијег кретања и преласка преко коловоза.

„МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦА“

У оквиру менторског програма за подршку тимовима за рад са талентованом и даровитом дјецом у школама у Републици Српској-Наум, 3. јуна 2024. године је у нашој школи одржана приредба-радионица под називом „Математика без граница“. Ученици Јована Комосар, Емилија Ивановић, Нина Врабичић, Марија Марин, Сара Радишић, Ана Радишић, Ања Хајнешевић, Нађа Булић, Хелена Жабић, Михајло Јанковић и Алексије Обрадовић су припремили математичке игре, логичке проблеме и мозгалице, које су представили у оквиру овог програма осталим ученицима наше школе од шестог до осмог разреда. Ученици су самостално истраживали, проналазили, рекреирали и обогаћивали својим идејама и иновацијама неке од мање или више познатих игара и математичких проблема. Наставник ментор је Сандра Бојанић, наставница математике. Програм реализује Министарство просвјете и културе РС у сарадњи са Републичким педагошким заводом РС и Друштвом психолога РС, уз подршку управе школе и педагошке службе.