ПОСЈЕТА САЈМУ КЊИГЕ У БАЊАЛУЦИ

Међународни сајам књиге Бања Лука је продајни сајам књига на коме се окупљају издавачи из југоисточне Европе, односно, са простора бивше Југославије. Ове године, одржава се од 17. до 23. септембра 2024. године у СЦ „Борик”. Тема је представљање продукције домаћих и иностраних издавача, представљање писаца и пратећи програми.

У петак, 20. септембра 2024. године ученици седмог и осмог разреда наше школе, у пратњи својих одјељењских старјешина, посјетили су сајам, те након тога прошетали Бањалуком.

„ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА“

Дана 20. септембра 2024. године ученици другог разреда наше школе са  учитељицама Јеленом Лукић и Славицом Вујичић Додош учествовали су у обиљежавању манифестације „Дан без аутомобила“. Том приликом, носили су транспаренте са порукама о значају кретања и заштите животне средине.

Манифестација је одржана у центру града, гдје су улице биле привремено затворене за саобраћај, што је омогућило учесницима да се безбједно прошетају и провозају на тротинетима кроз град. Ученицима је био доступан полигон за вожњу, организована забава са аниматорима и подијељени су им пригодни поклони.