НОВОГОДИШЊИ МАТЕМАТИЧКИ „ESCAPE ROOM“

У понедјељак, 26. децембра 2022. године, ученици Чичић Мила, Пухалић Сара, Јокић Ивана, Ћуп Тања, Лукић Милан и Пејић Павле у оквиру додатне наставе математике су реализовали Новогодишњи „Escape room“ за ученике осмих разреда.

Ученици осмих разреда су се у паровима пријављивали за учешће, а потом су од „Празничног духа“ добили звање детектива и писмо са упутством, као и мјестом и временом одржавања „Escape room-a“. Чланови додатне наставе су имали улогу координатора у спровођењу свих активности, добили су задужења за одређену просторију и задатке у истој. Њих је припремала наставница математике Бојанић Сандра.

Детективи су требали да покажу тимски рад, управљање временом, сналажљивост, логичко размишљање и повезивање док су проналазили задатке и слиједили трагове на необичним мјестима, пролазећи кроз неколико просторија. Крајњи циљ је био пронаћи кофер, открити шифру на катанцу и освојити новогодишње пакетиће. Пачариз Соња и Бокан Вељко су најспретније и најбрже проналазили све трагове, рјешавали мозгалице и задатке, те пронашли пакетиће. Честитамо!