ОБИЉЕЖЕН ДАН БРОЈА π

14. марта 2023. године у нашој школи је обиљежен Дан броја π. За прославу је изабран баш овај датум 14.3., јер је приближна вриједност броја π  3,14.

Чланови додатне наставе осмог разреда Лукић Милан, Брајдић Марија, Ћуп Тања, Чичић Мила, Пухалић Сара и Врховац Виктор су по сценарију наставнице Бојанић Сандре снимили кратки филм посвећен броју π. Филм је замишњен као едукативно-забавна емисија у којој смо могли да видимо кратак историјат броја π, како можемо практично да израчунамо тај број као количник обима и пречника кружнице, топ 10 занимљивости о броју π али и како звучи мелодија по децималама броја π, коју је припремила наставница музичке културе Јовичин Драженка са ученицима Лукић Исидором, Милуновић Миом, Стакић Миланом и Вулета Александаром.

Након одгледаног филма, присутни су могли и да се забаве прављењем наруквица од перлица или ланца од папира по децималама броја π, да се такмиче ко ће први добити неколико децимала броја π бацањем коцкица или да и сами пробају да измјере обим и пречник круга те их подијеле и увјере се да је количник увијек број који је приближан вриједности броја π . Координатори забавног и креативног дијела прославе су биле ученице шестог и осмог разреда Комосар Јована, Симатовић Надја, Ивановић Емилија, Врабичић Нина, Булић Нађа, Гајић Емилија, Пухалић Сара и Чичић Мила.